Foto: SVT

Bussolycka utanför Umeå – ligger i diket

Uppdaterad
Publicerad

En buss körde av vägen på Holmsundsvägen strax utanför Umeå. Bussen välte och hamnade på sidan i ett dike. Totalt var 20 personer inblandade i olyckan.

Larmet inkom vid 19.45 under onsdagskvällen där en buss i höjd med Bergsboda strax utanför Umeå ska ha kört av vägen. Enligt SOS alarm har bussen vält och ligger på sidan i ett dike på Holmsundsvägen. Både ambulans och räddningstjänst är på plats och enligt regional produktionsledare på SOS ska cirka 20 personer färdats med bussen.

”Ligger helt på sidan”

Enligt räddningstjänsten i Umeå är det en lokaltrafikbuss som lämnade Umeå vid 19.40-tiden som vält.

– Den har vält i höjd med Bergsboda och ligger helt på sidan. Det verkar ha gått relativt bra men en person ska ha fått undersökas av sjukvården. Jag har inga rapporter om vad som orsakat olyckan men det vi vet är att det är snöigt och halkigt på vägarna, säger Marcus Forsvall räddningschef i beredskap som också bekräftar att det rör sig om 20 personer på bussen.

Tre personer till sjukhus

Räddningstjänsten kommer den närmsta timmen att stänga av vägen i båda riktningar. Marcus Forsvall berättar också att tre personer har skadats i samband med olyckan.

– Det är tre lindrigt skadad, en är uppe på Norrlands universitetssjukhus. En är på väg och den tredje togs precis ut ur bussen och kommer att transporteras till sjukhuset, berättar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.