Hör Christer Hedlund berätta om att tycker om att mötet blev inställt och vilken påverkan covid-19. Foto: SVT

Sjukdomsfall ställde in fullmäktige i Lycksele

Uppdaterad
Publicerad

Då en ledamot i ett av de mindre partierna drabbades av sjukdom och ingen av de tre ersättarna kunde kliva in blev måndagens fullmäktigemöte inställt. Anledningen är att det inte går att fatta beslut utan alla invalda partier i fullmäktige.

På grund av covid-19 har fullmäktige i Lycksele minskat antalet ledamöter till hälften vid möten och inga suppleanter tillåts delta.

– Vi är en liten skara men det här mindre partiet har fyra personer att välja på, så man kan tycka att det är olyckligt att ingen av dem hade möjlighet att delta, säger Christer Hedlund (M) som är ordförande i Lyckseles kommunfullmäktige.

Några av frågorna som skulle diskuteras var införande av valfrihetssystem och konkurrensutsättning för Gatu- och parkverksamheten. Något som nu skjuts på framtiden.

– Jag förutsätter att man fortsätter jobba på tjänstemannasidan enligt plan. Tidsmässigt var det bra då det inte händer så mycket under semestertiden. Jag förväntar mig att vi hittar ett datum för möte i augusti, säger Christer Hedlund.

I klippet ovan hör Christer Hedlund berätta om att tycker om att mötet blev inställt och vilken påverkan covid-19 har haft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.