Hon ska utse världens godaste våfflor

Uppdaterad
Publicerad

Snart blir det våffelfest på Umeås äldreboenden. Kommunen har försökt ta fram recept på världens godaste våfflor.

På torsdagen genomfördes en provsmakning av fem våffelrecept för att Umeå kommun inom kort ska kunna bjuda både seniorer och andra Umeåbor på världens godaste våfflor. De fem recepten har sållats ut ur en större samling, allt för att hitta den godaste våfflan.

”Annan typ av mjöl”

I juryn fanns representanter från kommunala bostadsbolaget Bostaden, äldreomsorgen och modevärlden. En som verkade trivas med uppgiften som jurymedlem var Eleanor Bodel, från Kultur för seniorer, Umeå kommun.

– Det här var jättegott. Det måste vara en annan typ av mjöl i den här våfflan, säger Eleanor Bodel och håller upp en bit från den tredje våfflan.

Har du ätit våfflor så här professionellt någon gång tidigare?

– Nej. Jag har bakat våfflor professionellt en gång i världen. Men inte ätit så här. Jag hoppas att jag gör rättvisa åt det här nu, säger Eleanor Bodel.

Så kompetensen finns ändå där alltså?

– Oh, ja. Fast den är väl en 20-30 år tillbaka, säger hon och skrattar.

Tanken är att under vecka 21 servera våfflor på olika äldreboenden i kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.