Foto: SVT

Skellefteå squash-klubb kan nå elitserien

Uppdaterad
Publicerad

På lördag kan Skellefteå squash-klubb ta klivet upp i elitserien. Klubben tar emot Göteborg hemma. Matchen är direkt avgörande för vem som spelar i högsta serien nästa säsong.

Det är fyra singlar som spelas och Skellefteå måste vinna minst två av matcherna, helst tre för att vara på den säkra sidan.

– Jag tycker att vi har förutsättningarna att klara det, vi har ett bra lag, och vi har absolut i elitserien att göra, säger tränaren och ordföranden i Skellefteå squash-klubb Jan Kaiding.

Stora framgångar

Klubben har gjort en imponerande Åshöjdenliknande klättring genom seriesystemet.

– Vi har gått raka vägen från division fem, till att vinna division ett, det är fantastiskt, säger Jan Kaiding.

Vill rekrytera nya toppspelare

Miko Äijänen är en av Europas bästa U 19-spelare och Skellefteås toppnamn. Om klubben avancerar till elitserien finns också förhoppningar om att rekrytera ytterligare en toppspelare. Aryan Ahmed, som i dag är rankad trea i Sverige spelar för Uppsala, men bor i Skellefteå.

– Han vill ju spela för en elitserie-klubb, men om vi går upp tror jag att vi har förutsättningar att väva honom, han tränar redan med oss, säger Jan Kaiding.

Vunnit mot Göteborg tidigare

Skellefteå squash-klubb har spelat i elitserien en gång tidigare. 1997 tog man sig upp genom seger mot just Göteborg – tyvärr blev äventyret i elitserien bara ett år långt.

– Vi vill vinna mot Göteborg igen och den här gången ska vi klara oss kvar längre i elitserien, säger en förhoppningsfull Jan Kaiding.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.