Skellefteå sverigebäst i Taekwondo

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteåklubben Soo Shim som arrangerade Taekwondo-SM i helgen hade väntat sig medaljregn. Så skedde också. Ett drygt 30-tal medaljer på 32 anmälda tävlande, gjorde Soo Shim till överlägset bästa klubb.

Helgens klubbseger var den fjärde raka i SM-sammanhang, vilket gör Soo Shim i Skellefteå till Sveriges överlägset bästa taekwondoklubb. Trots att juniorerna gjorde sämre ifrån sig än väntat, blev det inte mindre än fyra juniorguld. Lägg därtill ytterligare fyra seniorguld och ännu ett guld på miniorsidan.

Soo shims huvudtränare Niklas Andersson är jättenöjd med både arrangemang och tävlingsresultat. Även om han hade väntat sig mer av juniorerna.

– Vi hade flera duktiga juniorer som underpresterade. Det hade kunnat bli ännu fler medaljer, säger Niklas Andersson.

Han berättar för Västerbottensnytt att Skellefteåklubben närapå fördubblar antalet landslagstävlande från 9 till 16 stycken nästa år.

– Det blir en rejäl utmaning, inte minst ekonomiskt. En landslagstävlande klubbmedlem är ganska dyr. Alla internationella tävlingar leder till att utlandsresorna snabbt blir många, säger Niklas Andersson.

Soo Shims nästa stora tävling är Nordiska mästerskapen i Finland i januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.