Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur din skidsemester kan bli mer ekonomisk: ”Fixa after skin hemma”. Foto: Tommy Forsgren/SVT

Skidsemestrar allt dyrare – skidförbundets tips: Skippa fjällen

Uppdaterad
Publicerad

Det har blivit allt dyrare att åka på skidsemester i fjällen. Mattias Hägglund som är anläggningsansvarig på Svenska skidförbundet menar att det för många går att få en billigare skidsemester – på hemmaplan.

– Man måste inte åka till fjällvärden eller de stora skidanläggningarna. Besök den lokala hemmabacken istället, säger Mattias Hägglund, anläggningsansvarig.

Priserna på liftkort och boende i fjällen har ökat de senaste åren och en skidsemester i fjällen kan bli en dyr historia. På Svenska skidförbundet hoppas man att detta inte får folk att sluta åka utför.

– Vi sitter inne 23 timmar om dygnet under vinterhalvåret. Varje möjlighet som vi kan komma ut och få oss lite frisk luft är superbra, säger Mattias Hägglund, anläggningsansvarig, Svenska skidförbundet

”Testa en ny backe varje dag”

Det finns över 200 skidanläggningar i Sverige. Bara i Umeå ligger sju skidbackar inom en sju mils radie.

– Jag tycker att folk ska titta vad du har för skidanläggningar i närheten, ofta har många ganska stora tillgång. Du kan testa en ny backe varje dag. Att komma till den lokala hemmabacken ger lika mycket för dig som åkare, säger Mattias Hägglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.