Foto: SVT

Helikopter släckte skogsbrand utanför Vilhelmina

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till lördag släckte räddningstjänsten en skogsbrand utanför Vilhelmina med hjälp av helikopter. Enligt operatören från Räddningsregion Mittnorrland var läget under kontroll under lördagsmorgonen.

– Där är fortfarande små plättar som pyr, men läget är lugnt och man kommer att avveckla och överge till markägarna, sa operatören Emmelie Engström.

Under söndagen är det fortfarande stor risk för gräsbränder och stor eller mycket stor risk för skogsbränder i hela länet.

Natten till lördag släckte räddningstjänsten en skogsbrand på Kvarnmyran utanför Vilhelmina med hjälp av helikopter. Larmet kom kl. 18.59 under fredagskvällen.

Larm- och ledningsoperatör Emmelie Engström från Räddningsregion Mittnorrland säger att det har handlat om flera mindre bränder.

Men hon kan inte säga något om omfattningen av branden.

– Det jag vet är att helikoptern har haft god sikt, säger hon.

Räddningstjänsten kunde under lördagen avveckla på plats och överge till markägarna.

Flera mindre bränder

Under lördagen kom också larm om två mindre terrängbränder i länet, en i Obbola i Umeå och en i Umfors i Storuman fjäll.

På söndag strax före klockan 12:30 kom ett larm om en gräsbrand i Lycksele. Räddningstjänsten är på plats och bedömer att det inte finns någon spridningsrisk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.