Skoterolyckan inträffade strax utanför Bureå, mannen kunde senare föras i säkerhet. Foto: Google maps /Patrik Samuelson

Skoterförare genom isen utanför Bureå

Uppdaterad
Publicerad

En skoterförare körde genom isen utanför Bureå men lyckades ta sig till iskanten och larma räddningstjänsten. Eftersom mannen var osäker på ifall isen under honom skulle bära så låg han kvar och väntade på hjälp.

Mannen är nu inhämtad och i säkerhet berättar Magnus Nyberg på räddningstjänsten i Skellefteå.

– Skoterföraren lyckades ta sig upp på iskanten och lyckades larma själv, sen låg han kvar där för han visste inte om isen skulle hålla eller inte. Så han låg kvar och väntade på hjälp, säger Magnus Nyberg, Insatsledare på räddningstjänsten i Skellefteå.

Kort därefter kunde räddningstjänsten ta in honom till land.

– Han är kontaktbar och blöt från midjan och ner. Men han var väldigt klar och saklig när han ringde och larmade, säger Magnus Nyberg.

Är det så man ska agera i den situationen?

– Ja om man är osäker. I det här fallet kunde han ju larma, kan man inte det så får man ju försöka ta sig i land själv. Men han gjorde helt rätt i det här fallet, konstaterar räddningstjänstens insatsledare Magnus Nyberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.