Foto: TT

Skulle rengöra spis – fick kraftig stöt

Uppdaterad
Publicerad

En anställd vid hemtjänsten i Vännäs kommun fick en kraftig stöt i samband med städning av en spisvakt. Nu anmäls händelse till Arbetsmiljöverket.

Det var i början av juni som två anställda vid hemtjänsten i Vännäs åkte hem ut för att utföra de ordinarie sysslorna hos en brukare.

I samband med att man skulle städa spisen och spisvakten, fick en av de anställda en kraftig stöt som gjorde att personen föll mot golvet.

– Det visade sig att spisvakten var strömförande och personen fick en rejäl stöt och en spricka i armen av smällen, säger socialchefen Ulf Norberg.

Trodde hen var förlamad

Vid ett första skede upplevde den anställde att armen var förlamad.

– Personen fick hjälp omgående och fördes till hälsocentral, Norberg.

I anmälan till Arbetsmiljöverket skriver socialchefen att personen påverkades allvarligt av stöden. Denne är fortfarande sjukskriven och kommer så att vara ett tag framöver.

Vad kan ni göra för att det inte ska hända igen?

– Det är svårt att förebygga. Vi kontaktade en elektriker som åtgärdade felet, men det är svårt att förutspå sådana här händelser. Det gäller att vara uppmärksam, säger Norberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.