Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stephan Stenmark, smittskyddsläkare i Region Västerbotten, uppmanar allmänheten att följa rekommendationerna för att stoppa den ökade smittspridningen. Foto: SVT

Rekordökning av coronasmittade i länet – ”En oroande utveckling”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen meddelar Region Västerbotten att 28 nya fall av covid-19 registrerats i länet det senaste dygnet. Det är den största ökningen som rapporterats över ett dygn sedan pandemins början.

 – Det här är en oroande utveckling, säger Stephan Stenmark, smittskyddsläkare i Region Västerbotten.

– Vi har en ökning, inte minst från helgen och framåt. Det här är en oroande utveckling, säger Stephan Stenmark, smittskyddsläkare i Region Västerbotten till SVT Nyheter Västerbotten.

Smittskydssläkaren menar att det är nu som utvecklingen måste brytas.

– Har man börjat tappa fokus är det dags att samla ihop sig igen. Håll fysisk distans och undvik att samlas där det är mycket folk och som tidigare ska man stanna hemma när man är sjuk och tvätta händerna, säger Stephan Stenmark.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln angav vi att 29 fall rapporterats in det senaste dygnet. Region Västerbotten har efter publiceringen korrigerat siffrorna. Rätt antal är 28 fall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer