Foto: SVT

Snart får Profilteatern spela för fullt hus igen

Uppdaterad
Publicerad

Profilteatern i Umeå börjar andas ut. Med sina 150 platser kan salongen återigen fyllas med publik. — Det känns fantastiskt! både att få möta publiken men även för mig att få vara publik igen. Jag har ju längtat efter teaterrummet och föreställningarna, säger Mia Westin, regissör på Profilteatern.

När restriktionerna började stramas åt så drog Profilteatern ner på kostnaderna. Teatern permitterade personal och sökte stöd från Kulturrådet. Många föreställningar har spelats inför en minimal publik. Men nu ser framtiden betydligt ljusare ut.

— Det känns jättebra och det är ju verkligen på tiden. Vi har ju längtat efter det här och nu kan vi börja sälja biljetter på allvar, säger Patrik Ågren, producent på Profilteatern i Umeå.

I videon hör du regissören Mia Westin berätta om glädjen att få spela inför förhoppningsvis fullsatt salong med Profilteaterns nya pjäs Buhu! Buhu! Buhu!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.