Torgny Nolander hade under natten mellan torsdag och fredag besök av inbrottstjuvar som gick genom taket på hans möbelbutik. Foto: Privat

Rififikupp i Skellefteå – tjuvar tog sig in genom taket

Uppdaterad
Publicerad

Inbrottstjuvarna gick genom taket till möbelbutiken. Målet var en bankomat inne i butiken.

– Det måste ha varit riktiga proffs som har gjort det här, säger möbelbutikens ägare Torgny Nolander till SVT Nyheter.

Under natten mellan torsdag och fredag slog inbrottstjuvar till mot möbelbutiken Åsells möbler i Skellefteå – som Norran var först med att berätta om. Tjuvarna ska ha tagit sig in i butiken genom taket, en så kallad rififikupp.

– De har gått upp till taket med stegar och sen har de använt maskiner och gått genom taket. Sen har de gått tillbaka samma väg, säger butikens ägare Torgny Nolander till SVT Nyheter.

”Som en Tom Cruise-film”

Det var Torgny Nolander som upptäckte att inbrottet inträffat under fredagsmorgonen.

– Det måste ha varit riktiga proffs som har gjort det här. Det är som en Tom Cruise-film, säger han.

Men kuppen ska trots allt inte ha varit framgångsrik för gärningsmännen, som alltså inte var ute efter möbler utan siktade in sig på en bankomat.

– De fick inte med sig någonting. Det är nog ganska svårt att ta med sig en bankomat, säger han.

”Förstört möbler”

Men trots att det inte ska ha tillgripits något av högre värde är det fortfarande en ekonomisk smäll för butiken.

– De har förstört möbler efter att ha gått på dem när de hoppat ner från taket. Sen har det ju dammat när de kört maskinerna, det är väldigt dammigt här, säger Torgny Nolander.

Polisens kriminaltekniker har undersökt brottsplatsen på fredagen. En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats. I skrivande stund har ingen gripits för inbrottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.