Stökig natt för polisen

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot söndagen började för Umeåpolisen med ett samtal rörande ett rånförsök. Kring 00:30 tiden försökte två män råna en ung kvinna på Carlshem i Umeå. Rånförsöket misslyckades och kvinnan sprang ifrån de okända männen till en bensinstation i närheten.

Polisen var snabbt på plats för att söka med ett flertal patruller samt en hundpatrull efter gärningmännen. De påträffade ingen gärningsman under sin sökning. Om någon gjort iakttagelser från området kring Cirkle K och Ingo på Carlshem samt ner mot Gimonäs: ta kontakt med polisen på 114 14.

Rattfylleri

Kring 01:00 natten stoppade polisen en förare på Tomtebo, Umeå. Föraren visade tecken på att vara påverkad av narkotika, och togs med till polisstation för provtagning och förhör. Mannen släpptes efter förhöret och är nu misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott samt brott mot knivlagen. Polisen tog hand om mannens körkort och bilnycklar.

Misshandel i Skellefteå

Strax efter 02:00 misshandlades en man vid en restaurang i centrala Skellefteå. Polisen höll förhör på plats och en anmälan om misshandel upprättades. Den misstänkte mannen omhändertogs med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.