Stökig natt för polisen – grov misshandel i fjällen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder en grov misshandel i Hemavan. Detta efter att en person blivit sparkad och slagen av en okänd gärningsman på Högfjällshotellet.

Misshandeln ska ha ägt rum sent under natten mot söndag. Inne på Högfjällshotellet ska en okänd gärningsman eller gärningsmän slagit och sparkat en annan man. Efter förhör med polisen fick den misshandlade mannen föras till sjukvården.

– Vi håller på med utredningsarbete så ärendet är i sin linda. Under dagen kommer vi jobba med ärendet, berättar polisens jourhavande förundersökningsledare Johan Dahlberg.

Ärendet utreds som grov misshandel och polisen har under dagen hållit flera förhör. Ingen person är ännu gripen.

Enligt polisen var det en hög arbetsbelastning natten mot söndag som präglades av mycket fylla och stök. Det har varit evenemang på orten under helgen vilket resulterat i att mycket folk har samlats vilket bidragit till en ökad belastning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.