Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Träff med totalt nära 500 bilar i Skellefteå inatt. Foto: privatVisa alla (3)
Visa alla (3)

Se bilder från bilträffen som drog uppemot 500 bilar

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen och natten till söndagen genomförde polis en planerad insats i på Solbackens handelsområde i Skellefteå med anledning av en bilträff.

– Under senare delen av natten var det 400-500 bilar, berättar Peter Enmark, gruppchef vid Skellefteåpolisen vars kollegor hade fullt bestyr med ordning och trafik.

Uppskattningsvis handlade det om flera hundra bilar som dök upp på bilträffen som höll till på Solbackens handelsområde och matvarubutikens parkering på Gymnasievägen. Flera bilister hade även samlats intill bensinstationerna på Kågevägen och Mackvägen.

På vissa områden fick polis tillfälligt nekat bilister infart för att säkerställa människors säkerhet.

Stökigt men samtidigt lugnt

Polisens insatschef sammanfattar natten som stökig jämfört med en helgnatt utan bilträff men samtidigt lugn sett till antalet omhändertaganden och anmälningar.

Ett flertal personer avvisades från de olika platserna eftersom de stört den allmänna ordningen. Polisen rapporterar även om ett antal fall av berusning och hög ljudnivå. Två körkort omhändertogs under natten.

– Vi får till veckan titta på hur vi kan jobba nästa gång. Det är ju pandemi också, folk ska inta samlas i stora grupper. Vid bilträffar som denna kommer det folk från stora områden, inte bara Skellefteå, säger Skellefteåpolisen Peter Enmark.

Har du uppgifter om bilträffen på Solbackens handelsområde i Skellefteå som du vill tipsa oss om? Hör av dig till SVT Nyheter Väserbotten på mejladressen vasterbotten@svt.se. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer