Storpublik när Rundblad visade bucklan

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen landade hemmasonen David Rundblad och Stanley Cup-bucklan i Lycksele. Det blev kortege och hyllning på torget.

David Rundblad var med och vann Stanley cup med Chicago i våras och enligt traditionen får varje spelare i laget ta hand om pokalen under en kortare tid. Lyckselebördige Rundblad har valt att visa upp pokalen i Lycksele och Skellefteå.

– Självklart är det störst att vara på hemmaplan, det är här jag kommer ifrån och det är här jag lärde mig lira hockey, säger han

Gamle tränaren på plats

På hemmaplan fick han och pokalen åka kortege och hyllas av folket på torget. I publiken fanns bland annat Patrik Jonsson som tränade Lycksele SK:s a-lag när Rundblad tog klivet upp från pojklaget. Han såg att det var en talang utöver det vanliga.

– Han hade tränat mycket mer än alla andra och han hade talang för det, säger Jonsson.

”Visar att det finns en chans för alla”

På torget fanns också hockeymammorna Sofie Ek och Elisabet Holm-Nilsson, som var glada över att Rundblad ville komma hem och visa upp bucklan.

– Det visar ju att det finns en chans för alla, det behöver inte bara vara från storstäderna, säger Elisabet Holm-Nilsson.

Hur peppade är era killar att bli så bra?

– Supertaggade, det är väl drömmen, säger Sofie Ek.

Över 1.000 på plats

Cirka 1 500 personer sökte sig till torget för att delta i firandet – och väl uppe på scen gav hemmahjälten de yngsta rådet:

– Se till att ha roligt, träna hårt hinner ni sen!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.