Bild från platsen där polisen under dagen sökt efter de försvunna personerna. Foto: Markus Eriksson

Man hittad avliden efter sökinsats i Umeälven – en saknas

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 80-årsåldern anmäldes saknade i Vindelns kommun efter att de under tidig morgon skulle ut och fiska i Umeälven. Räddningstjänst, ambulans, polis och Sjöfartsverkets helikopter har letat i området. På kvällen hittades en av männen avliden i vattnet.

Strax före klockan 15 på tisdagen larmades räddningstjänsten, ambulans, polis och helikopter till Skålboda i Vindelns kommun, som ligger mellan Granö och Lycksele.

Två män i 80-årsåldern, som under tidig tisdagsmorgon gett sig ut för att fiska, saknades av anhöriga. Inga spår eller fiskegrejer sågs till på platsen, men bilarna stod kvar vid vägen.

Sökinsatsen avslutades

Under eftermiddagen avslutade räddningstjänsten räddningsinsatsen och polisen tog över sökandet.

– Vi har letat av vattenytor som är öppna, och vi finner inga spår, så då kan vi inte fortsätta. Så fort en person försvinner under vattenytan så kan vi inte göra något, säger inrebefäl på räddningstjänsten i Umeå.

Även helikoptrarna kallades tillbaka. Under kvällen fortsatte polisen att söka längs kanten med hund för att försöka hitta personerna.

En person hittad avliden

Vid 17.45 påträffades en man i 80-årsåldern avliden i vattnet. Anhöriga är underrättade. Än saknas mannens fiskekompis, även det en man i 80-årsåldern. Sökandet efter honom fortsätter under onsdagen.

– Vi hittade honom i vattnet. Men vi avbryter sökandet i nuläget efter den andra personen och kommer att fortsätta under morgondagen. De var ute för att fiska, Åsa Mjörndal på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.