Räddningstjänst, ambulans, polis och militärer är på plats i Yttersjö, där en pojke försvunnit i närheten av en badplats. Foto: SVT

Stort sökpådrag i Yttersjö utanför Umeå – sexåringen hittad

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades under onsdagseftermiddagen till en badplats i Yttersjö utanför Umeå, efter att en sexårig pojke hade försvunnit. Polisen sökte med hundpatruller och värmekameror och närmare 60 militärer anslöt också till sökandet. Omkring klockan 19.30 hittades pojken av polishelikopter.

Larm om ett drunkningstillbud inkom 15.54. Det handlar om en pojke som ska ha lämnat gården som ligger i närheter av en sjö. Anhöriga var oroliga över att ha hade gått ner till vattnet. Två ambulanser, polishelikopter från Boden och sjöfartsverkets helikopter påbörjade sökningsarbetet.

– Just nu söker polisen med värmekameror i vattnet, säger Conny Qwarforth, inre befäl vid räddningstjänsten, inledningsvis.

SVT:s reporter på plats, Marilén Karlsson, säger att helikoptern hovrar över platsen.

– Polisen söker med hund i skogen. Polisen uppmanar att allmänheten inte ska leta i skogen eftersom det kan förvirra hundarna, säger hon.

Militärer hjälper till i sökandet

Vid 18.15 har pojken inte hittats.

– Vi har inte hittat pojken än men vi har fått förstärkning av 57 militärer som kommer i bilar från Umeå. Vi hoppas att vi ska kunna söka så mycket som möjligt innan det blir mörkt, säger Conny Qwarforth på räddningstjänsten.

En ambulans är kvar på platsen och polisen fortsätter att leta i skogen.

Hittades välbehållen

Strax före klockan 19 meddelar räddningstjänsten att man inte längre söker i vattnet, utan endast i skogsområdena runt omkring sjön. Militärerna är nu på plats och deltar i sökandet. Även frivilliga hjälper till i sökandet.

Klockan 19.42 skriver polisen på sin hemsida att pojken har hittats av polishelikopter i skogen. Pojken var oskadd och fördes till hemadressen i polishelikopter. ”Man blir varm i hjärtat av ett så stort och snabbt engagemang”, skriver Michael Saveman, RLC-befäl, på polisens hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer