En man och kvinna fotograferar, bilden är hämtad från Storumans fotoarkiv. Foto: Sten Lindgren

Storuman nysatsar på fotoarkiv

Publicerad

Storuman vill stärka medborgarnas kulturella identitet. Man ska nu satsa på sitt fotoarkiv för att ta tillvara på kommunens historia och skildra kulturarvet.

Finansieringen man sökt för att utveckla Storumans fotoarkiv är nu i hamn. Från 1 april kommer man nu att nysatsa på en utbyggnad fotoarkivet som finns tillgängligt för allmänheten på webben.

– Det är definitivt en nystart, vi har 1,5 tjänster som i två år kommer att satsa på vårt fotoarkiv, säger Gunilla Pettersson, biblioteks- och kulturansvarig.

Har stora planer

På bilbioteket, som drar i trådarna för fotoarkivet, har man nu stora planer för hur man ska sprida bilderna till medborgarna.  

– Förutom att utveckla arkivet på nätet så hoppas kunna hjälpa skolorna i undervisningen, olika former av utställningar, utbildningar och material som kan presenteras på exempelvis äldreboenden. Nu ska det bli på riktigt, vi är så entusiastiska och ger gärnet, säger Gunilla Pettersson med ett skratt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer