Foto: Svt

Familjestrid om pepparkaksfabrik

Uppdaterad
Publicerad

Nuvarande ägarna av Nyåkers pepparkaksfabrik anklagas nu av sin mor för att ha lurat till sig det anrika företaget på sin fars sjukbädd kort innan han avled. Familjetvisten i ett av länets mest kända varumärken har lett till att modern stämt sina barn vid Umeå tingsrätt.

Idag äger barnen nästan hela företaget. Modern anser däremot att hon äger hälften av de 1000 aktierna i moderbolaget Nyåkers Holding AB och kräver i stämningsansökan att barnen lämnar tillbaka 450 aktier.

Köpte 1999

Bakgrunden är ett modern och hennes make köpte Nyåker pepparkaksfabrik 1999. De ägde företaget ihop och var båda aktiva, men maken blev svårt sjuk och avled i början av 2013. Månaderna innan anser modern att parets båda barn tillsammans tillskansat sig makten i pepparkaksföretaget genom att få den sjuke fadern att ge bort aktier i företaget.

Gåvobrevet gällde 30 aktier som sedan ändrats till 420 aktier, enligt stämningsansökan. Modern anser att barnen var väl medvetna om faderns vacklande hälsa i samband med att han gav bort aktierna och att de inte hade rätt att ta över aktierna. 

Regelvidrigt avsatt

Barnen äger idag tillsammans 900 av Holdingbolagets aktier. Modern anser också att hon regelvidrigt avsattes ur bolagsstyrelserna i samtliga tre bolag som koncernen omfattar. Hon anser att hon inte kallats till bolagsstämmorna där besluten togs.

Stämningsansökan är civilrättslig och kom in till tingsrätten den 16 augusti.

Akiebolaget Nyåkers pepparkakor (producerande bolaget).

70 anställda

Omsättning: 78 miljoner 2012

Resultat: 2012 -2 miljoner (företaget expanderar. Byggt ny fabrik i Bjurholm)

Stabila vinster åren innan på några miljoner varje år.

Koncernen är uppdelad i tre bolag. I toppen Nyåkers Holding AB. Dotterbolagen Nyåkers försäljning AB och AB Nyåkers pepparkakor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.