Filip Hultman Foto: Patrick Degerman

Succéklubben slog sig in i elitserien

Uppdaterad
Publicerad

Efter en extremt dramatisk strid vann Skellefteå squashklubb under lördagsförmiddagen mot Team Göteborg hemma. Succéklubben tar därför nu steget upp i elitserien.

Skellefteå klubben spelade fyra singlar och var tvungen att vinna minst två av matcherna mot Team Göteborg, men helst tre för att vara på den säkra sidan.

Första och andra matchen förlorade Skellefteåklubben och läget såg inte positivt ut. Men när Skellefteås Miko Äijänen mötte Victor Högberg i den fjärde matchen vann Miko enkelt med 3-0.

– Han spelade mycket mycket starkt. Motståndaren hade ingen chans, säger Skellefteålagets tränare Jan Kaiding.

”Fruktansvärt drama”

I den fjärde matchen var Skellefteå tvungen att vinna med 3-0 eller 3-1 för att gå upp i elitserien. Där mötte Skellefteås Filip Hultman Göteborgs John Henryz. Matchen började dystert för Skellefteå men Filip lyckades vända.

– Filip gjorde en drömartad vänding och vann sedan. Det var ett fruktansvärt drama. Men det kan inte bli bättre än så här, säger Kaiding.

”Det är fantastiskt”

– Efter vinsten blev det en stor hög på banan av alla spelare. Det är fantastiskt, säger Kaiding.

Skellefteåklubben har gjort en makalös klättring genom seriesystemet. Från division fem till att vinna division ett och nu ändå upp till elitserien. Nu står det också klart att toppspelaren Aryan Ahmed rekryteras till klubben nästa säsong.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.