• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Sunnanå SK pojkar 17. Foto: Privat

Sunnanå tog SM-guld i futsal

Uppdaterad
Publicerad

Sunnanås pojkar svenska mästare i futsal Sunnanå SK:s pojkar 17 blev idag svenska mästare i futsal. Laget från Skellefteå besegrade IK Oddevold från Uddevalla med 3-1 i SM-finalen som spelades i Helsingborg.

– Fantastiskt, säger SSK-ledaren Martin Lindström.

Att pojklaget från Sunnanå haft något stort på gång, har man kunnat ana. I höstas spelade laget om en play off-plats till pojkallsvenskan, men förlorade mot GIF Sundsvall borta på i just Sundsvall. Därmed var också kapitlet fotboll avslutat i Sunnanå SK.

Från och med denna säsong fortsätter hela laget sin satsning i Skellefteå FF.

– Men futsal spelar man i Sunnanå SK:s regi, så det här är en stor framgång för klubben, säger Martin Lindström.

Ismail dubbel målskytt

Finalmatchen mot Oddevold sändes direkt på Svenska Fotbollförbundets webbsida, så många supportrar i Skellefteå kunde följa matchen. de avgörande målen kom i slutminuterna.

– Sunnanås spel kretsade kring Alex Åhman och Mikael Lindfors, men målvakten Ali Ahmadi och hela laget kämpade väl, kommenterar Martin Lindström.

Sunnanås mål gjordes av bröderna Ajanle Ismail (två mål) och Mostafi Ismail.

I går kväll flög de nyblivna svenska pojkmästarna hem från Ängelholm, och landade i Skellefteå som svenska mästare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.