Foto: SVT

SVT fikade med byborna i Springliden

Just nu är SVT:s nyhets- och sportredaktioner ute och träffar publiken runt om i landet. I dag var det premiär i Västerbotten. Första träffen hölls i byn Springliden utanför Malå där en rad tips och synpunkter kom upp under samtalen i byastugan.

25 personer från Springliden och grannbyar som Mörttjärn och Lainejaur hade kommit på tisdagsfika i byastugan för att komma med synpunkter på SVT:s nyheter till Jan Färingö och Arne Müller, SVT Nyheter Västerbotten.

De flesta mötesdeltagarna var trogna nyhetstittare som följde både riks- och lokala nyheter, men det kom en hel del förslag på förbättringar. Fler positiva nyheter efterlystes, väderrapporter som tydligare beskriver vädret i Västerbottens inland, och mer reportage om mindre idrottsföreningar och idrottsevenemang var några av förslagen.

Åsikter från hela landet

Det fanns också direkta brister som påpekades. En sådan är att det ofta är musik, eller andra störande ljud som gör det svårt att uppfatta det som sägs i reportage.

Synpunkterna från Springliden kommer att sammanställas och skickas in tillsammans med rapporter från många liknande möten runt om i landet för att kunna användas till att förbättra och utveckla SVT:s nyhets- och sportsändningar.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer