Täfteåfestivalen lägger ned. Foto: SVT

Täfteåfestivalen läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

Den folkkära musikfestivalen i Täfteå upphör. I juni blir det två dagars spelningar som hyllning till festivalen.

Täfteåfestivalen har hållits i elva år, men i dag meddelar arrangören Kulturföreningen Humlan att festivalen lägger ned.

”Vi är många som älskat och engagerat oss i Täfteåfestivalen, men vi är alla överens om att de finaste festivalögonblicken nog ligger bakom oss. Flera nyckelpersoner har flyttat från staden, och dessutom är det så mycket annat och nytt som sker under 2014. Därför lämnar vi nu plats för nya tankar och idéer, i stället för att köra vidare och riskera att fastna i några trista hjulspår”, står det bland annat i ett pressmeddelande.

Som en hyllning till festivalen blir det i stället ett arrangemang på Scharinska i Umeå den 14-15 juni. Bland annat spelar hardcorebandet Converge, Die X Legend från Norge, samt några tidigare Täfteåfestivalenartister.

Elenor Nordström arbetar som producent på Kulturföreningen Humlan. Enligt henne är beslutet att lägga ner utomhusfestivalen i Täfteå något som vuxit fram under våren:

– Det här är något som vi har pratat om en längre tid. Vi har funderat på under vilka former vi vill genomföra festivalen i år.

Även om nedläggningsbeskedet kommer bara knappt en månad innan festivaldatumet så har arrangören läget under kontroll:

– Det är inte så att vi monterar ner någon påbörjad festivalproduktion, säger Elenor Nordström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.