Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se takraset på Umeå brandstation från ovan • Beredskapsdirektören: ”Känns väldigt overkligt” Foto: Stefan Brännström/SVT

Taket till brandstationen i Umeå har rasat in: ”Började knaka”

Uppdaterad
Publicerad

Taket till vagnhallen på brandstationen i Umeå gav vika vid lunchtid på onsdagen.

– Det började knaka och så såg vi en spricka på innertaket – då utrymde vi, säger Anders Jonsson, yttre chef för Umeåregionens brandförsvar.

Det var vid 12-tiden på onsdagen som personal hörde knaket från taken och började utrymma vagnhallen på såväl personal som fordon. Ungefär en halvtimme senare rasade taket in, enligt Anders Jonsson.

– Det är hela taket, mer eller mindre, som gett vika. Både ut mot Signalvägen och mot innergården. Som tur är har ingen kommit till skada, säger han.

Takraset på Umeå brandstation

Den förmodade orsaken bakom raset är snön på taket.

Takraset påverkar inte brandförsvarets utryckningsförmåga.

– I och med att vi har tagit ut fordon och utrustning så har vi fortsatt förmåga. Nu pågår det en utredning för att se hur omfattande skada det är och vad vi kan göra på sikt, säger Anders Jonsson.

”Det är hela taket, mer eller mindre, som gett vika”, säger Anders Jonsson, yttre chef för Umeåregionens brandförsvar. Foto: Stefan Brännström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Takraset på Umeå brandstation

Mer i ämnet