Enligt vuxenutbildningschefen Simon Dahlgren är det bråttom att få utrustning till stan. Foto: Svt

Tio miljoner kronor föreslås till nya högteknologiska utbildningsmiljöer i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad
Det handlar om att skapa utbildningslokaler med teknisk utrustning som behövs för att kunna genomföra yrkesutbildningar riktade mot automatiserad industriproduktion.

– Oerhört viktigt, inte bara inför etableringen av Northvolt och underleverantörer, den befintliga industrin kommer också att ha jättenytta av detta, säger Simon Dahlgren, vuxenutbildningschef.

Vuxenutbildningens chef, Simon Dahlgren, kallar det för ett högteknologiskt lab, ett automationslab och ett torrum.

– De här miljöerna krävs för att eleverna ska kunna förstå hur en sådan här automatiserad process fungerar och hur utrustningen ska underhållas, förklarar han.

Och det är enligt honom bråttom att få loss pengarna till investeringen eftersom leveranstiden på själva utrustningen är cirka 30 veckor. Utbildningarna är tänkta att starta under hösten.

Tjänsteskrivelsen har behandlats på dagens kommunstyrelsesammanträde och politikerna där var överens om att föreslå kommunfullmäktige att bevilja pengarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Batterifabriken Northvolt

Mer i ämnet