Foto: Jonas Dagson TT

Tomt på läktarna när hemmahoppet Dahlgren tävlar

Uppdaterad
Publicerad

När hemmasonen och regerande mästaren Robert Dahlgren i helgen kör STCC i Skellefteå blir det tävlingar inför tomma läktare.

Fjolårets Midnattssolslopp med STCC blev en publikfest med mer än 15 000 åskådare till den då för sextio miljoner kronor nybyggda motorstadion i Fällfors sex mil norr om Skellefteå.

Men coronapandemin flyttade årets tävlingar från midnatssol till sensommar.  Och med fortsatta coronarestriktioner släpps i stor sett ingen publik alls in på området i helgen, vilket innebär ett stort ekonomiskt avbräck.

– Det är en stor förlust att inte ha publik, det rör sig om flera miljoner med all omsättning vi hade runt publik och event runt omkring, säger Daniel Wikgren som är banchef på Drivecenter.

Hemmasonen Robert Dahlgren visade på torsdagen upp en eldriven racingbil på banan. SVT fick åka med och prata om hur det blir att tävla utan publik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.