Susanne tog ett kort på den döda ekorren för att folk skulle sprida den i förhoppningen om att det skulle nå pojkarnas föräldrar. Foto: TT/Privat

Tonårspojkar plågade ekorre – skrattade medan djuret skrek

Uppdaterad
Publicerad

Det var under onsdagskvällen som Susanne Lundgren satt och drack kaffe med hennes bekanta på verandan i Holmsund som de hörde skott. När de gick in i skogen så såg de tre pojkar med luftgevär skjutandes mot en skrikande ekorre samtidigt som de skrattade högt.

Det var på verandan i Brännölandet i Holmsund som Susanne Lundgren och hennes bekanta satt och drack kaffe när de hörde djurskrik och skratt från skogen. När de gått fem meter bakom de parkerade bilarna såg de att det var några i skogen.

– När vi vi gick in i skogen såg vi tre tonårspojkar med gevär och kikarsikten som petade på nånting på marken. När vi frågade vad fan de höll på med så sprang de iväg. På marken låg en sönderskjuten ekorre, säger Susanne Lundgren.

Skriket och skratten var det värsta

När de kom fram så var ekorren redan död. Susanne lade upp en bild i en Holmsundsgrupp på Facebook för att försöka få föräldrar att prata med deras pojkar och ta reda på vem som gjort sig skyldig till ekorrens plågsamma död.

– Pojkarna måste ha varit mellan 14-17 år, det var någon på Facebook som skrev att de polisanmält händelsen. Jag förstår inte hur man kan göra en sådan här sak. Jag har sett döda djur förut men skriket från ekorren och skratten från pojkarna var det värsta, säger Susanne.

Sedan hon skrivit inlägget på Facebook har hon fått mycket respons.

– Det är många som reagerat likadant som mig, jag hoppas att föräldrarna till pojkarna får reda på vad de gjort. För detta är inget annat än djurplågeri, säger Susanne Lundgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.