Hör om bondens hyllning inför fotbolls-VM Foto: SVT

Tores tunga hyllning – byggde flagga av 10 ton hö

Uppdaterad
Publicerad

Lantbrukaren Tore Larsson i Överrödå, Vindeln, har byggt en något annorlunda hyllning till fotbollslandslaget. Efter åttondelsfinalen tog han traktorn och byggde den svenska flaggan av ett gäng höbalar. – Jag ville bygga ännu större men det blev för ostabilt, säger han.

Glädjen av fotbollslandslagets framfart i Ryssland märks tydligt när man kör genom Överrödå i Vindeln. Några meter från vägen står Tores tunga VM-hyllning, den svenska flaggan byggd av höbalar. Balarna väger runt 600 kilo styck, det innebär att flaggan har en matchvikt runt tio ton.

Idéen kom när han efter åttondelen fraktade de blågula balarna. De olika färgerna på plasten är ett samarbete med plasttillverkaren och Lantmännen för att stötta cancerforskning.

– Nu stöttar jag både landslaget och cancerforskning, säger Tore Larsson och ler.

Dotterns man från England

Dagens match kommer Tore att se tillsammans familjen och det blir lite extra krydda då hans dotters man kommer från England.

– Det blir ju lite extra krydda. Men jag är inte orolig, jag tror att Sverige vinner, avslutar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.