Många har lämnat ljus på olycksplatsen i Yttersjö, där en unga man avled och två unga personer skadades allvarligt i en svår bilolycka. Foto: Tommy Forsgren/SVT

Bil voltade utanför Umeå – en avliden

Uppdaterad
Publicerad

En bil körde av vägen och voltade mellan Djäkneböle och Skravelsjö utanför Umeå under fredagskvällen. Tre personer i 20-årsåldern fördes till sjukhus med allvarliga skador. En man avled senare av sina skador.

Vid 21.40-tiden på fredagskvällen larmades polis, räddningstjänst och flera ambulanser till Yttersjö i Umeå kommun där en bil hade kört av vägen och voltat. Bilen hittades långt ut på en åker.

– Man ser bromsspår efter vägen och att man kört en bit i diket, sedan in i en vägtrumma. Det ligger bildelar överallt, säger Tommy Forsgren, SVT:s reporter på plats.

Tre personer fördes med ambulans till Norrlands universitetssjukhus – alla i 20-årsåldern, två män och en kvinna.

Många lämnar ljus på olycksplatsen

En man och kvinnan vårdas för allvarliga skador. Den andra mannen fick livshotande skador och avled senare, enligt en patientskaderapport från Region Västerbotten.

Under måndagen hade många personer varit på olycksplatsen och lämnat ljus.

Polisen ska utreda hur olyckan gått till och har bland annat dokumenterat platsen även i dagsljus. Förhör har ännu inte hållits med de övriga två som var inblandade i olyckan. De vårdas på sjukhus.

Föraren av bilen misstänks för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik, men ingen person har delgivits misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.