Både polis och frivilliga söker den försvunne treåringen i Strömfors. Foto: SVT

Försvunnen treårig pojke i Strömfors hittad välbehållen

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen hittade polisen den treårige pojke som varit försvunnen sedan förmiddagen från sitt hem i Strömfors utanför Boliden. Pojken hittades välbehållen uppe på ett berg av polis och helikopter.

Pojken, som är cirka en meter lång, bar blåa shorts och blå/ljusblå t-shirt med tryck när han senast sågs runt elva på förmiddagen. Flera patruller började söka efter pojken och polisen uppmanade de som hade iakttagelser av pojken att ringa 112.

– Han sågs senast vid 11-tiden och ska då ha varit vid hemmet, säger Liv Fahlén på polisen och fortsätter:

– Vi söker i närområdet just nu och vi vill jättegärna få in alla iakttagelser vi kan få.

Boende uppmanas kolla gården

Boende i byn Strömfors uppmanades av polisen att söka igenom sina gårdar och uthus för att se om pojken kunde finnas där. Även en helikopter kallades till platsen och polisen hade ingen misstanke om brott kring försvinnandet.

Frivilliga letar

SVT:s reporter på plats meddelade att vid 14.30-tiden så anslöt ett 50-tal frivilliga i sökinsatsen.

– Anledningen till att det dröjt är att hundar först sökt av området och man vill inte störa hundarna, säger Patrik Samuelsson, reporter.

Alla lediga resurser sätts in

Vid 16-tiden meddelade polisen via kommunikatör Malin Axroth att pojken ännu inte har hittats.

– Vi har genomfört sök med hund och vi har fler hundar på väg. Alla tillgängliga resurser vi har i Västerbotten har vi satt in i det här, säger Axroth.

Men så strax efter 17 hittades pojken uppe på ett berg, enligt SVT:s reporter på plats. Enligt uppgifter från polisen var det en privatperson som hittade pojken välbehållen, 500 meter från bostaden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.