Flera studenter i Umeå får inget studiestöd från CSN på grund av en tvist mellan CSN och Umeå universitet. Foto: Arkiv, SVT

Tryckkokare exploderade – två skadade

Uppdaterad
Publicerad

En arbetsplatsolycka har inträffat på Kemiskt-biologiskt centrum vid Umeå universitet. Två personer har skadats av glassplitter.

Det är en tryckkokare exploderat. De båda personerna är förda till sjukhus i ambulans. Enligt Kenneth Jonsson, länsvakthavande befäl så har personerna fått glassplitter i ansiktet. Händelsen inträffade vid 10-tiden på tisdagsförmiddagen.

Eva-Maria Diehl, informatör på Kemiskt-biologiskt centrum, är på plats på akuten.

– Jag vet inte riktigt vad det är som har hänt. Men det är inte så allvarligt med personerna. De är vid medvetande, säger hon.

Jourhavande förundersökningsledare vid Umeåpolisen, Ola Kleinert, säger vid 11.30-tiden att patrullen precis kommit tillbaka från universitetet och håller på att skriva en rapport. Det är nu arbetsmiljöverket som kommer utreda vad det är som har hänt, och de beslutar sedan om man ska skicka vidare ärendet till polisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.