Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Höga snökanter sätter stopp för hemtjänsten – se hur det gick att få loss bilen. Foto: Berno Jonsson/SVT

Tufft för hemtjänsten i Robertsfors i snökaoset: ”Vi har fått ställa in besök”

Uppdaterad
Publicerad

Under dagen har hemtjänsten i Robertsfors haft det tufft att ta sig fram i snökaoset – besök har ställts in och ersatts av tillsyn över telefon.

– Det är inte plogat, så vi kommer inte in och ut med bilarna, säger hon, säger Ing-Marie Stefanusson på Robertsfors hemtjänst.

Snökaoset längs kusten har gjort det svårt för hemtjänsten i Robertsfors att ta sig hem till brukare. Under dagen har de fått ställa in hembesök och istället ringt hem till brukare för att stämma av och prata. De som har varit i behov av hembesök har prioriterats.

– En del måste ha tillsyn varje dag och det är dem som vi har koncentrerat oss på att komma fram till, säger Ing-Marie Stefanusson på hemtjänsten i Robertsfors.

Kört fast i snön

En av de medarbetare som hade det svårt att ta sig fram var Jesper Edén som körde rakt in i en snökant med jobbilen och fastnade – precis intill hemtjänstens parkering.

– Jag såg inte kanten när jag kom, säger han.

Se när de försöker skotta sig loss i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.