En av de maskerade rånarna fångas av butikens övervakningskamera vid råntillfället. Foto: Ur polisens förundersökning

Två unga män döms efter knivrån mot Coop i Vännäs

Publicerad

I mitten av mars rånade två unga män Coop i Vännäs. Männen var maskerade och beväpnade med knivar – som de hotade två kassörskor med. Nu döms männen för rånet.

Totalt kom männen över 20 000 kronor i rånet. Polisen sökte efter männen med hund och de greps efter en husrannsakan i en fastighet i kommunen.

Männen förnekar brott, men Umeå tingsrätt bedömer att männen är skyldiga. I bevisningen fanns bland annat vittnesförhör med kassörskorna, övervakningsfilmer från affären och beslag från husrannsakan där både knivar och kontanter hittades.

En av de misstänktas telefoner med bild av kontanter som skickades från telefonen efter rånet. Till höger bild på pengar som hittades i lägenheten. Foto: Polisen

Den ena mannen var 19 år vid tiden för brottet och döms till fängelse i ett år, den andra var bara 17 år och döms därför till skyddstillsyn. Båda ska betala skadestånd till de två kassörskorna på 31 400 kronor vardera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.