Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”I princip hela anläggningen uthyrd” – hör Johann Schatton på reseföretaget och hotellchefen Angelica Edlund om framtidsplanerna. Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Tysk researrangör storsatsar i Malå: ”Lockar 600 turister”

Uppdaterad
Publicerad

Ett tyskt reseföretag storsatsar i Malå. Tillsammans med hotellet och turistentreprenörer erbjuds nu fler vinteraktiviteter i kommunen. I år väntas närmare 600 turister från Tyskland och Nederländerna besöka Malå.

– Superkul för Malå kommun, säger hotellchefen Angelica Edlund.

Under förra året lockade det tyska reseföretaget FlyCar 150 turister till Malå – i år förväntas den siffran ligga på närmare 600. 

– Hotellet är nästan fullbokat fram till slutet av april, säger Angelica Edlund, vd på hotell Tjamstan.

Det är tyska och holländska turister som kommer att besöka Malå för att vistas i naturen och prova på olika vinteraktiviteter. 

Populärt med vinteraktiviteter

– Allt fler företag inom besöksnäringen har etablerat sig i Malå och det har gjort att vi i år kan erbjuda draghundsturer. Andra vinteraktiviteter är snöskovandringar, som har blivit allt mer populärt, säger Johann Schatton, produktutvecklingschef hos FlyCar. 

Det är inte bara i Malå som det tyska företaget har utvecklat besökspaket utan även i Arvidsjaur, Arjeplog och Jokkmokk. 

I videon berättar Johann Schatton varför reseföretaget satsar på turism i Malå och Angelica Edlund delar med sig av framtidsplanerna. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.