Foto: Linda Wallin

Umåkers motionsspår avvecklas – ”Det är jättetråkigt”

Publicerad

Nu släcks lamporna på Umåkers motionsspår för gott. Anledningen är att vägbygget av den sista delen av ringleden Västra länken korsar en del av det omtyckta spåret.

– Jättetråkigt att det kommer nu, säger Mikael Åhl, ordförande i Röbäcks SK.

Motionsspåret på Umåker avvecklas för gott. Detta har varit på tapeten i flera år, men nu har kommunen gått ut med raka besked om att det inte blir någon ny skidsäsong på området och i veckan höll Röbäcks skidklubb sin sista träning i spåret.

– Vi kan inte säga att vi inte vetat om det, då det diskuterats i några år, men det är jättetråkigt att det kommer nu, säger Mikael Åhl, ordförande Röbäcks SK.

Många drabbas

Många elit- och motionsskidåkare drabbas, vilka uppskattar och nyttjar området både under barmark- och skidsäsongen. Röbäcks skidklubb har tagit en vecka i taget med hopp om att nedmonteringen inte börjat.

– Vi hade förhoppningar om att vi skulle kunna åka skidor nu under kommande säsong, men så blir det inte, säger Mikael Åhl.

Satsar ändå på mer skidåkning

Västra Länken, den sista delen delen av ringleden runt Umeå ska dras genom en kant av området. Dessutom planeras det för bostäder i närheten av Skravelsjö som kan påverka.

Pengarna kommunen sparar in på att släcka ner elljusspåret planerar man satsa på de lokala skidanläggningarna, men exakt var är oklart.

– Jag har inget specifikt område. Tre miljoner får vi över efter att vi rivit belysningen, säger Anders Linder, avdelningschef drift på kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.