Umeå kommun avsätter 140 000 kronor till spelbranschen och 350 000 kronor för medlemsavgiften till nätverket Arctic Game. Foto: Marcus Alexandersson/TT

Umeå kommun beviljar 140 000 kronor till spelbranschen

Publicerad

Umeå kommun stöttar spelbranschen med 140 000 kronor. Dessutom avsätts 350 000 kronor för medlemsavgiften till nätverket Arctic Game.

– Spelbranschen i vår region växer stadigt, säger Hans Lindberg (S).

Medlemskapet i Arctic Game bedöms hittills varit mycket lyckat för spelföretagen i Umeå, som får direkt stöd i affärsutveckling och positionering och når finansiärer från hela Sverige.

– Spelbranschen i vår region växer stadigt. Med i dagsläget uppemot 800 utbildningsplatser på området och 500 personer som arbetar i 70 spelbolag är branschen central för att öka attraktionskraften i vår del av landet, säger säger Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

”Viktigt att stimulera branschen”

Kommunstyrelsens näringslivs- och arbetsutskott beviljar nu 140 000 kronor till resursförstärkning för spelbranschen, samt 350 000 kronor till medlemsavgift i Arctic Game 2022.

– Nu när inflyttning och kompetensförsörjning är en av våra största utmaningar är det är viktigt att Umeå kommun bidrar för att stimulera fortsatt branschtillväxt, säger Hans Lindberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.