Erik Friman debuterade i juni 2016 med ”Kär”. I maj 2017 släpptes ”Hon få mig” som blev succé. Nu har han vunnit titeln ”Årets artist”. Foto: SVT

Umeåartisten Fricky – Årets artist

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen gick stapeln av för årets P3 Guldgala i Partille Arena. Från Umeå var både Tove Styrke och Fricky (Erik Friman) nominerade – båda två i kategorin ”Årets artist”. Fricky kammade hem segern.

Totalt var elva artister nominerade till årets gala, konkurrensen var stor.  Andra nominerade till kategorin Årets artist var Benjamin Ingrosso, Molly Sandén och Robyn.

Fricky slog igenom med sin EP ”Aqua Aura” som släpptes i mars 2018. Efter det tog hans musikkarriär en rejäl fart. ”Hon få mig” är ännu en låt som blivit hyllad, den är producerad av Academics och singel nummer två på EP:n ”Aqua Aura”.

I samband med nomineringen till Årets artist sa Fricky ”Det är ganska coolt att en hiphopartist är nominerad till årets artist. Det är en genre som varit lagd åt sidan tidigare, nu börjar den gränsen suddas ut.”

I sitt tacktal tackade Fricky Random bastards, sin mamma, sin flickvän Cleo, och dotter Elda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.