Polisen misstänker att det stora amfetaminbeslaget har kopplingar till kriminella nätverk, berättar spaningschefen Tomas Palmgren. Foto: Johan Nilsson/TT & SVT

Umeåbo greps med stor mängd amfetamin – kopplas till kriminella nätverk

Publicerad

En Umeåbo greps i lördags sedan han stoppats av polis längs E4 i höjd med Örnsköldsvik. I bilen fann polisen en stor mängd amfetamin.

– Vår känsla är att det är kopplat till kriminella nätverk, säger Tomas Palmgren, spaningschef vid polisen.

Det var på lördagsförmiddagen som den misstänkte Umeåbon ska ha kört från Uppsala mot Umeå när han stoppades av polis i närheten av Örnsköldsvik.

– Det här är en person som inte är så känd av oss sedan tidigare. Han stoppades i närheten av Örnsköldsvik och i bilen fanns en stor mängd amfetamin, hur mycket kan jag inte gå in på, säger Tomas Palmgren.

Polisen: ”Kopplat till nätverk”

SVT Nyheter har tidigare rapporterat om att kriminella nätverk slåss om narkotikamarknaden i norr och att polisen jobbar mot detta. Polisen misstänker nu att detta fall är kopplat till kriminella nätverk.

– Vår känsla är att han är en del i ett större sammanhang och att det är kopplat till nätverk, säger Tomas Palmgren.

Mannen häktades under tisdagen vid Umeå tingsrätt misstänkt för grovt narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.