Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag tror att den har nått många utanför Sverige som är jättefascinerande” – se den iskalla frisyren bildas efter ett vinterdopp i Umeå. Foto: Andrew Gillbert/Privat.

Umeåbon Elviras vinterfrisyr blev viral – se håret stelna i minus 30 grader

Uppdaterad
Publicerad

När köldknäppen slog till i Umeå valde Elvira Lundgren att doppa huvudet i en isvak med resultatet – en riktigt cool vinterfrisyr. Det hela filmades och nu har experimentet blivit en viral succé.

– Min mobil exploderade, säger hon.

I skrivande stund har klippet från över 7,4 miljoner visningar via Elviras Instagram. Dessutom har andra stora konton i sin tur delat klippet vidare.

– Det går inte att förstå hur många människor det är. Min mobil exploderade av likes, kommentarer och delningar, säger hon.

Kallaste vinterbadet hittills

Elvira är en van vinterbadare och delar en hel del innehåll på temat. Under förra veckan föll temperaturen långt under minus 30 grader i Umeå, trots det valde Elvira att bada.

– Badandet inte är det jobbiga. När man hoppar ner i vaken är det varmt jämfört med luften. När man kommer upp gäller det att vara snabb. Händerna och fötterna är värst, säger hon.

Testade bryta av hårtopparna

Idén till hårklippet fick hon när hon tänkte tillbaka på vintrarna från skoltiden.

– Det är inte förrän i år som jag börjat doppa huvudet i samband med vinterbad. Då har ju håret frusit. Jag fick flashbacks till när man duschade efter gympan och håret frös, säger Elvira Lundgren.

Går inte håret sönder i kylan?

– Jag försökte bryta av det. Det gick inte längst upp men vid topparna gick det.

Varför tror du att just detta klipp fått sån spridning?

– Det är något udda. Jag tror att den har nått många utanför Sverige som är jättefascinerande och som inte är vana vid vårt klimat, säger Elvira Lundgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.