Polisen i Umeå söker efter iakttagelser efter ett inbrottsförsök på Teaterallén. Foto: Johan Nilsson/TT

Umeåpolisen söker ”blomsterbud” efter inbrottsförsök

Publicerad

En person på Umedalen i Umeå blev utsatt för ett inbrottsförsök under fredagen. I samband med händelsen sågs tre personer med en blombukett utanför adressen och nu söker polisen iakttagelser från allmänheten.

Det var vid klockan 15 på fredagen som tre personer med en stor blombukett sågs utanför en lägenhetsdörr på Teaterallén i Umeå. Några timmar senare kom lägenhetsinnehavaren hem och upptäckte omfattande skador på dörren.

– Det var en granne som hade sett några personer utanför en lägenhetsdörr med en stor blomsterbukett. Just då tänkte inte grannen något mer på det men sedan upptäcktes att någon försökt bryta upp dörren, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid polisen.

”Väntade sig inte en bukett”

Inbrottsförsöket lyckades inte och polisen tillkallades för att säkra spår och upprätta en anmälan om försök till stöld. Det finns i skrivande stund inga misstänkta.

– Det finns ingen garanti att det finns ett samband mellan blomsterbuden och inbrottsförsöket. Men lägenhetsinnehavaren hade inte väntat sig en blomsterbukett. Det kan vara intressant för oss om några fler gjort några iakttagelser kring det här, säger Peder Jonsson.

Polisen meddelar att man kan höra av sig via deras telefon 114 14 om man gjort några iakttagelser från området under fredag eftermiddag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer