Utomhusbadet Umelagun i Umeå skulle ha öppnat lagom till midsommar – men legionellaprovtanging försenar öppningen ytterligare. Foto: SVT

Umelagun kan inte öppna – väntar på legionellaprover

Uppdaterad
Publicerad

Umeå kommun meddelade förra veckan att utebadet Umelagun inte kunde öppna, eftersom det uppstod problem med ett styrsystemet. Kommunen hoppades på öppning lagom till midsommar – men så blir det inte.

– Vi är minst två veckor bort innan vi kan öppna. Problemen med styrsystemet har gjort att vattnet stått stilla. Vi måste ta prover för vattenkvalitén och legionella, säger verksamhetschefen Åsa Säfsten Bohman.

Öppningen skjuts fram

Umelagun brukar vanligtvis öppna på skolavslutningen. Men nu försenas öppningen ytterligare och utebadet ser inte ut att öppna förrän i juli.

– Det är tråkigt men så är det, säger Åsa Säfsten Bohman.

Umeå kommun har haft problem med flera anläggningar under våren och försommaren. Det är fortfarande oklart när badhuset Navet kan öppna efter legionellalarmet och Obbolabadet renoveras.

– Förhoppningsvis får vi besked om Navet under veckan, säger Åsa Säfsten Bohman.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Åsa Säfsten Bohman om problemen med badanläggningarna på flera platser runt om i Umeå. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.