Ung man i Umeå angripen i sitt hem av maskerade gärningsmän

Uppdaterad
Publicerad

En ung man i 20-årsåldern har förts till sjukhus efter att ha blivit angripen med tillhyggen av flera maskerade personer i sin bostad i Umeå på söndagseftermiddagen.

Larmet kom till polisen vid 14-tiden på söndagen. Mannen blev angripen med tillhyggen i sin bostad i stadsdelen Ålidhem av flera gärningspersoner som flydde från platsen till fots.

Mannen fördes till sjukhus för vård. Skadeläget är oklart.

– Vi har inga misstänkta eller frihetsberövade i nuläget men det har upprättats en anmälan försök till mord, säger Mikael Lundberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisregion Nord.

I nuläget är polisen förtegen om vad som inträffat.

– Jag kan inte gå in på omständigheterna och mannen är väldigt omedgörlig och påstår att han inte vet vem som misshandlat honom och han tillåter inte att vi dokumenterar hans skador, säger Mikael Lundberg.

Det ska inte handla om några allvarliga skador och enligt polisen har mannen en sårskada bakom vänster öra.

– Det nämns något om att det är en skuld som skulle drivas in men det är väldigt oklara uppgifter, säger Mikael Lundberg.

Polisen är intresserad av iakttagelser som kan sättas i samband med brottet, och uppmanar allmänheten att höra av sig med tips till 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.