Bilden är en genrebild och har inget med den aktuella händelsen att göra. Foto: Johan Nilsson/TT

Ung person påkörd av A-traktor i Vindeln – fördes till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen inträffade en trafikolycka i centrala Vindeln. En pojke ska ha skadats så pass illa att han behövt sjukhusvård efter att ha blivit påkörd och klämd mellan två A-traktorer.

Larmet inkom till SOS vid 22.44 om en trafikolycka utanför en skola i centrala Vindeln.

Enligt kammaråklagare Irene Falk rör det sig om två olyckor där målsägande först har kört in i ett fordon med sin A-traktor och när han befinner sig utanför fordonet kommer en annan A-traktor och kör in i målsägande. Både målsägande och den som körde A-traktorn är pojkar under 18 år.

– Jag kan inte säga hur skadebilden ser ut i nuläget men det är inte livhotande skador. Den unge mannen har fått sjukhusvård och det är oklart om han kommer få men efter detta, säger Irene Falk.

Misstankar om brott

Enligt polisen rubriceras händelsen som grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada men eftersom utredningen fortfarande pågår kan detta ändras längre fram. Åklagaren vill inte uttala sig om brottsrubriceringen men menar att det finns misstankar om brott.

En teknisk undersökning av bland annat fordonen ska inledas och åklagaren hoppas att de kan hålla förhör med inblandade parter inom några veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.