Foto: Thomas Wedin / SVT

Polisen lägger ner utredning – chauffören visade inte porr

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan stängdes en busschaufför i Norsjö av från sin tjänst. Enligt uppgift ska chauffören ha visat en porrfilm under körningen och händelsen polisanmäldes. Men nu lägger polisen ned utredningen.

Polisens utredning mot busschauffören läggs ned, detta rapporterar Folkbladet.nu. Polisen ska i utredningen kommit fram till att det inte visades porr i bussen.

– Utredningen visar att det inte alls varit någon porrfilm som har visats, det är en vanlig romantisk komedi. Vi har hört några av barnen som varit med under den aktuella färden. Busschauffören har inte gjort något som helst brottsligt, säger Joakim Oja vid Skellefteåpolisen till Folkbladet.

Polisens utredning visar att det inte var busschauffören som startat filmen utan ett av barnen på bussen som gjort det.

”Många frågetecken”

På bussbolaget Arcticbus känner man inte till uppgifterna om att polisens utredning lagts ned. Enligt bolagets vd Björn Larsson vet man fortfarande inte vilken film som visats.

– Runt vad som visats är det fortfarande många frågetecken. En utredning pågår fortfarande hos oss. Vi måste veta vilken film som visas för vi vet inte självklart vilken film det är. Jag har inget att misstro i polisens utredning men vill ha en internutredning som styrker oss vilket vi beslutade redan från dag ett, säger Björn Larsson.

Chauffören är fortfarande avstängd. Så kommer det också förbli tills dess att bussbolagets egna utredning är klar, vilket enligt Larsson väntas bli under torsdagsmorgonen, därefter ska ett nytt beslut fattas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.