Carola Burmans inlägg var uppskattat av flera Sorselebor där flera personer tackade för bra information åt byborna. Bilden till höger är tagen från Gumboda där en annan brevbärare körde fast. Foto: Privat/Berno Jonsson

Vädret ställde till det – fick inte ut posten

Publicerad

Brevbärarna i Sorsele har haft en tuff dag i snöovädret. Så pass tuff att det var vissa som blev utan post.

På sociala medier publicerade brevbärarna i Sorsele ett inlägg där man bad om ursäkt. Vädret ställde till det så pass mycket att man inte lyckades ta sig fram till alla byar trots tappra försök.

– Det har varit ganska extremt, en av de värsta dagarna vädermässigt. Där jag körde på min runda var det inte lönt att försöka. Jag kom inte fram och jag har kört fast flera gånger idag, berättar brevbäraren Carola Burman som beskriver att det emellanåt snöade så mycket att hon varken såg framför eller bakom sig.

”Hoppas verkligen att det inte börjar regna”

Carola förklarar att det var många som idag blev utan post. Hon ger också en eloge till alla kunder som skottat i vild förtvivlan och snöröjarna som haft fullt upp.

– Det är fullt förståeligt att de inte hinner med.

Under torsdagskvällen har snön övergått i regn vid kusten men i Sorsele snöar det fortfarande.

– Jag hoppas verkligen att det inte börjar regna, då blir det halt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.