Foto: Umeå kommun

Väg flyttas när SCA i Obbola expanderar

Publicerad

SCA ska utöka sin verksamhet i Obbola genom att bland annat anlägga en ny pappersmaskin för förpackningspapper. En ny detaljplan har nu tagits fram för att ge plats för utbyggnaden, bland annat ska Färjevägen flyttas.

– Det här är en stor satsning av SCA där produktionen ökar från 500 000 ton till 850 000 ton per år. Det känns bra att vi hittat en lösning där vi kan flytta vägen och skapa förutsättningar för det här projektet, säger Mikael Berglund (S), byggnadsnämndens ordförande.

En utökning av industriområdet kommer att innebära ökade transporter till verksamheten. En fördubbling av dagens transporter förutspås, från cirka 54 000 lastbilar/år till 107 000 lastbilar/år. Dessa transporter kommer att ske vid den norra infarten, på Färjvägen väntas ingen ökning av trafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.