Den enda vägen i Västerbotten som finns med bland vägarna som behöver åtgärdas är väg 370 vid Nölviken, infarten till Malå Foto: Trafikverket

Väg i Malå måste klimatsäkras

Uppdaterad
Publicerad

Varmare klimat leder till extremare väder och ökade risker för bland annat ras och översvämningar. Det konstaterar Svevia, som underhåller många av landets vägar. Under de kommande åren ska därför en rad vägar runt om i Sverige klimatsäkras.

Enligt Svevia varierar riskerna både till typ och omfattning mellan olika delar av Sverige. I norra och västra Sverige består marken av lera och andra jordarter som lätt kan komma i rörelse och skapa skred.

Den enda vägen i Västerbotten som finns med bland vägarna som behöver åtgärdas är väg 370 vid Nölviken, infarten till Malå. Den vägen ska byggas om för att förhindra skred.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.