Husvagn i ett läger för EU-migranter. Arkivbild. Foto: SVT.

Vägbygge tvingar EU-migranter att flytta

Uppdaterad
Publicerad

EU-migranterna som sedan förra året har ett läger i Baggböle ser ut att tvingas flytta till hösten, för att lämna plats för ett vägbygge. Detta enligt P4 Västerbotten.

Förra året ordnade kyrkan en uppställningsplats i Baggböle, efter att EU-migranterna tvingats lämna sitt tidigare läger vid Nydalabadet. Tanken har hela tiden varit att det ska vara en tillfällig lösning, men EU-migranterna har fått stanna över vintern.

Västra länken ska dras över området

Till hösten planeras en ny väg, Västra länken, att byggas i området, vilket gör att kyrkan inte kommer söka något nytt bygglov. Det betyder att EU-migranterna måste flytta från Baggböle i mitten av november. Detta rapporterar P4 Västerbotten.

”Måste få hjälp av kommunen”

Bengt Bergius, samordnare vid Svenska kyrkans styrgrupp, är orolig för framtiden. Förra sommaren kunde frivilligorganisatiioner hitta en ny plats åt migranterna men detta tror han inte att de kan mäkta med den här gången.

– Jag tror inte att de fixar detta, de måste få hjälp av kommunen att lösa den här situationen i november, säger han till P4 Västerbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.