Foto: Privat

Välbesökt när vegomässa anordnades i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen anordnade Djurens rätt mässan Vegovision på Universum i Umeå. Mässan som 2008 startades i Umeå vill sprida inspiration om djurvänliga produkter. Under dagen bjöds det på allt från smink till glass.

Sedan starten 2008 har mässan Vegovision som Djurens rätt står bakom vuxit enormt och blivit ett riksevenemang. I år hålls det liknande mässor i både Göteborg och Stockholm.

Under lördagen var det dags igen och på Universum på Umeå universitet där mässan anordnas vimlade det av folk.

Vill ge besökarna inspiration

Mässan har i år ett fullspäckat program med ett tjugotal föreläsare som ska prata om allt från djurrätt till det veganska köket i Italien. Enligt Moa Richert Hagert på Djurens rätt vill man få folk att få upp ögonen för de alternativ som finns.

– Vi försöker sprida inspiration och nya smakupplevelser till folk men också hur man kan leva lite mer djurvänligt. Vi har bland annat några som ställer ut smink utan några animaliska produkter i, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.